Pure Pop For Now People


Front-Cover
Version 1
67 copies


Front-Cover Version 2 67 copies


Front-Cover Version 3 67 copies


Label-Print
Berlin side


Label-Print Frankfurt side


Front-Cover Testpressing 9 copies


a subdivision of PURE POP FOR NOW PEOPLE

NOT 03 Psykisk Tortur - Live LP

Band: Psykisk Tortur
Bands origin: Bodø, Norway
Record title: Live In Germany
Format: longplay vinyl 12"
Release date: January 20, 2016
Edition: 201 copies / handmade covers / black vinyl / 3 sleeves
Artworks: Joachim Gaertner
Tracks:
- What I Think
- The Wedding Song
- This Is Not A Song
- A Song (Can You Hear It?)
- I Didn´t Come To Berlin To Sit In The Sun
- It´s So Dark, We Have To...
- Yeah!
- My Sick Mind
Musicians on this record:
- Ronny Wærnes: Voice´n´Nooise
- Lars Nicolaysen: Drums
Recording informations:
- Music by Lars Nicolaysen / Ronny Wærnes. Words by Ronny Wærnes.
- A-Side (first 4 tracks) Live at Bei Ruth, Berlin 15th of May 2014
- Recorded by Kim Reff
- B-Side (last 4 tracks) Live ExZess, Frankfurt 5th of September 2015
- Recorded by Ronny Wærnes and Joachim Gaertner
- Mixed & Mastered by Lars Nicolaysen.

Note:
- Released in 3 different, numbered sleeves (67 copies each)
- 9 testpressings were made (4th sleeve)


LarsRonny

Review: http://musikkfranorge.blogspot.de
Nå er duoen Psykisk tortur endelig ute med live albumet fra Tyskland. Det skulle jo ha kommet forlengst men de var ikke fornøyd med kvaliteten på alle opptakene fra konsertene de gjorde i 2014 i Tyskland, så de dro tilbake i fjor høst og tok opp en konsert i Frankfurt for å fullføre dette live albumet.
Det er 10 år siden forrige live album og mye har skjedd siden da. De har blitt redusert fra trio til duo. Som det gitt ut ett studio album, «Nightrider», og spilt utvalgte konserter i inn og utland. Da spesielt i Tyskland hvor de har klart å opparbeide seg en trofast fan skare. Musikalsk har de utviklet seg selv om uttrykket har samme basis som før, altså støy og rytmikk i en høyst særegen fremføring. Men vokalen har de senere årene fått komme mer fram og fått mer betydning enn før. Improvisasjonene er der men også de ikke så fremtredende som før, likefullt du kan ikke unngå å kjenne igjen duoens uttrykk.

Utvikling er viktig for ikke å stagnere, så også for Psykisk tortur. På dette livealbumet får man sceneutgaven av bandet slik de høres ut nå om dagen. Der metalperkusjon var hovedbæreelementet i rytmikken før, er det nå slagverk som har overtatt den rollen. Det gir selvsagt ett annet lydbilde og gjør at de nærmer seg ett mere rocka uttrykk uten at dette på noe vis kan sies å være strait rock. På ingen måte. Ser at dette blir omtalt som eksperimentel krautrock. Vel nå er krautrocken eksperimentel i seg selv, men selv om det kan trekkes tråder til Faust og Can i sine mer utflippa øyeblikk er dette ikke krautrock. Mer rytmisk avantgarde med innslag av krautrock.

Å beskrive uttrykket til Psykisk tortur er tortur i seg selv da sammenligningsgrunnlaget med andre artister er magert og navnene nok ukjente for de aller fleste. Men er man åpen for å la seg rive med i en tidvis kakofoni av rytmikk og støy så er dette drømmeplaten for de aller fleste. Likte man deres forrige utgivelser vil man elske denne, for selv om de er tidvis magisk i studio blomstrer de totalt live. Det er uten tvil deres rette element. Det viser også dette albumet til fulle.

Platen kommer i et begrenset opplag av 201 eksemplarer fordelt på tre cover varianter, hver på 67 eksemplarer og alle er på vinyl.